PRESENTATIE

Super User

Super User

Sprekers

Omdat bovenstaande voornamelijk voor vocalisten geldt, is hier nog een wie-wat-waarom voor de spreker: wie:

  • Docenten
  • Sportcoaches
  • Presentators
  • Cabaretiers
  • (Stem) acteurs

Wanneer je merkt dat je hees bent na een dag werken, of extreem ‘moe’ bent in de stem.

Wanneer je merkt dat je hees bent na een dag werken, of extreem ‘moe’ bent in de stem. Wanneer je als spreker slecht te verstaan bent omdat je niet goed articuleert. Wanneer  je spreektempo te hoog of te laag is, of als  je monotoon klinkt. Wanneer je zinnen ‘afraffelt, of wanneer je buiten adem raakt van het voordragen van een -eenvoudig- stukje tekst. wat: In onderling overleg bepalen we wat haalbaar zou moeten zijn.

De spreker bepaalt wat behandeld word en neemt daarvoor ervaringen uit de praktijk. Die gaan we tijdens een of meerdere sessies omzetten in het gewenste geluid, met gebruik van een correcte techniek. Ik geef je de juiste tools zodat je de techniek zo snel mogelijk in het spiergeheugen kunt trainen.

Waarom: De CVT-technieken zullen je helpen om - langer te kunnen spreker met minder ‘stem-moeheid’ -  te spreken met meer kern in je klank - minder snel hees te worden - je bewust te worden wanneer je in een oud patroon stapt - bijgeluiden als ‘valse lucht’ of  een ‘kraak’ weg te trainen

Read more...

Meer over Angela

Angela van Rijthoven is geboren op 14 april 1970. Op 9-jarige leeftijd begon zij met klarinetles aan de Stedelijke Muziekschool te Breda. In 1985 gaf haar muziekleraar op de Nassau Scholengemeenschap haar de gelegenheid om een stuk te zingen tijdens het jaarlijkse koffieconcert. Deze leraar, Frans Baljeu, begeleidde haar op piano terwijl Angela "Love for sale" zong, een jazz-standard van Cole Porter. In de week daaropvolgend deed Angela auditie bij een pop-band , "Take 5", werd aangenomen, en ziehier het begin van haar zangcarriere. In 1987 ging Angela zingen bij "Brook '86", een oude-stijl jazzorkest en ik 1988 werd Angela aangenomen op het Rotterdams Conservatorium. Op het conservatorium kreeg Angela haar eerste zanglessen, bij Jan Heije, Coco York en Gerrie van der Klei. Met een mooi concert in theater Zuidplein te Rotterdam is Angela in 1994 afgestudeerd. Hier een overzicht van een aantal dingen die Angela de laatste jaren zoal gedaan heeft: * Tour door Indonesie, 3 maanden lang, met "Groovin'High", samen met Katinka Hartkamp ( Esther Hart) * Diverse themafeesten voor de Arjan van Dijk-groep, meestal met "Coda seven" * Leadzangeres ( 1993-2000) van The Coda Show Band o.l.v. Dinus Herrewijnen * Vele tours met The Glenn Miller Revival Orchestra o.l.v. Wil Salden * Optredens in Curacao met The Jody Singers en Lee Towers * Theater-op-maat productie met Karin Bloemen, o.l.v. Frank Bilsen * Gastoptredens bij diverse oude-stijl jazzbands en big bands * Backing vocal bij diverse artiesten in diverse radio-en t.v.-opnames (Kopspijkers, T.V.- show, Staatsloterijshow) * Studio-zangeres voor diverse jingles (radio en t.v.) en c.d.-produkties ( Robert Long, Erna Hemming) * Head over Heels, a tribute to ABBA; tape-act van 30 minuten * Head over Heels gets loud!; tape-act van 30 minuten met danseressen * Vele optredens als "special-act" zangeres via Planet Event * Exclusieve optredens via WOP.nl * Composities, verhaal en vertelster van de act "Sinterklaas", een sinterklaasshow voor kinderen * Ontwikkelen en uitvoeren van stem-workshops voor verenigingen en bedrijven In september 2003 heeft Angela het initiatief genomen een vakblad voor vocalisten op te zetten. Inmiddels zijn de folders klaar en kan men zich als abonnee aanmelden op de website (www.vocalistenmagazine.nl). In september 2004 komt het eerste nummer uit.

Read more...
Subscribe to this RSS feed